FERRAAT(VI) MAAKT AFVALWATERZUIVERING GROEN, EFFICIËNT EN CIRCULAIR.

FERRAAT(VI) MAAKT AFVALWATER ZUIVERING GROEN, EFFICIËNT EN CIRCULAIR.

Dankzij baanbrekend onderzoek van onze oprichters kunnen wij Ferraat(VI) stabiel en houdbaar aanbieden voor industrieel gebruik: FerSol®. Ontdek de kracht van ons product op deze pagina. 

210210 FER FerraatVI molecuul 1

Revolutionaire waterzuivering is binnen handbereik met Ferraat(VI)

De sterkste oxidant ter wereld

Ferraat (VI) is de sterkste oxidant ter wereld. In de tabel zie je dat alternatieve chemicaliën een minder sterke oxiderende werking hebben. De sterkte van deze werking wordt uitgedrukt in de zogeheten redoxpotentiaal. Hoe hoger het getal, hoe sterker de oxidant. 

210211 FER ferraat sterkste oxidant tabel 01

Vergelijking van veelgebruikte oxiderende chemicaliën in waterzuivering

 

Veelzijdigheid Ferraat(VI) 

Er wordt veel energie bespaard doordat Ferraat(VI) ingezet kan worden voor meerdere essentiële processen in afvalwaterzuivering. Het is de sterkste oxidant ter wereld (zie hierboven). Daarnaast reageert het met opgeloste stoffen zodat zij bezinken. Dit heet coagulatie. Als neveneffect verwijdert het ook sommige bacteriën, schimmels en virussen.

210901 FER FerraatVI 3 in 1 werking alleen oxidatie 1
Chemicalien in staalvoorbeeld 01 1

Efficiëntie

Veel chemicaliën hebben slechts één functie. Water wordt door complexe processen en installaties in verschillende stappen behandeld. Een sprekend voorbeeld vind je in de staalindustrie. Kleur, ijzer-ionen en hardheid in water worden behandeld door dit in 5 stappen te reinigen: met chloor, metabisulfiet, soda, ijzerchloride en kalkverzachting. Met Ferraat(VI) is slechts 1 stap nodig. Door deze complexe processen van waterbehandeling te verkorten, verminderen we ook het energieverbruik in de industrie en verlagen we de total cost of ownership.

80%

Sludge reductie in restwater van direct-gereduceerd ijzer (DRI) fabriek.

icoon sludge FT Ferraat pgn 01

Aanzienlijke sludge reductie

Dankzij de krachtige oxidatie van Ferraat(VI) binden de deeltjes van het restproduct beter aan elkaar waardoor minder sludge over blijft. De resterende sludge is ook nog eens veel compacter waardoor het makkelijker af te voeren is. Hierdoor bespaar je niet alleen kosten, maar je verlaagt ook je energieverbruik en vermindert je COuitstoot. 

Mens- en milieuvriendelijk 

Ferraat(VI) heeft geen schadelijke gevolgen voor de gezondheid van mensen en het milieu. Dit is aangetoond met de Ames test en de FET test. Het vervangt chemicaliën die lastig te verwijderen zijn uit het water. Het is de beste manier om te verduurzamen.

Ames test

Door middel van de Ames test is aangetoond dat Ferraat(VI) niet schadelijk is voor mensen. Deze test gebruikt bacteriën om te bepalen of een bepaalde chemische stof mutaties in het DNA van het testorganisme kan veroorzaken. Een positieve test geeft aan dat de chemische stof mutageen is en daarom kankerverwekkend kan zijn, omdat kanker vaak verband houdt met mutatie.

FET test

Door middel van de Fish Embryo Toxicity test (FET) is aangetoond dat Ferraat(VI) geen schadelijke effecten heeft op het milieu. Deze test gebruikt embryo’s van zebravissen om dit te bepalen of een chemicalie schadelijk is voor het milieu. 

210210 FER olie druppel

Verwijdert kleur, geur en olie

Voor het verwijderen van kleur, geur en olie kun je voortaan heel efficiënt één groene chemicalie gebruiken: Ferraat(VI). Normaal worden hiervoor veel verschillende schadelijke chemicaliën toegepast. Vaak zijn zelfs aanvullende stappen nodig als aeration of spreiding. 

Uniek en gepatenteerd productieproces voor Ferraat(VI)

Ferraat(VI) staat al decennia wereldwijd bekend als de sterkste oxidant voor waterbehandeling van (industrieel) afvalwater. In tegenstelling tot veelgebruikte chemicaliën voor waterzuivering, is Ferraat(VI) milieuvriendelijk.

Tot op heden was het niet mogelijk om Ferraat(VI) stabiel en houdbaar te produceren. Met baanbrekend onderzoek van onze oprichters, en inmiddels een uniek en gepatenteerd productieproces, kunnen wij Ferraat(VI) stabiel en houdbaar aanbieden voor industrieel gebruik. Wij zijn als Drentse scaleup wereldwijd de eerste onderneming die hierin geslaagd is.

Wanneer je Ferraat(VI) inzet voor de zuivering van jouw afvalwater, maak je jouw proces duurzamer, energiezuiniger en ben je in staat om water circulair in te zetten voor je industriële proces. Neem deel aan de groene industriële revolutie en reinig je afvalwater groen, efficiënt en circulair met Ferraat(VI).

foto FT revolutionair 01

Nieuws

Downloads

Wetenschappelijke publicaties over Ferraat(VI)

Ferr-tech is uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van NL!

Ferr-tech uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van NL!

VOLG ONS

Blijf op de hoogte van onze revolutionaire missie tegen waterschaarste.