De Volkskrant schrijft over FerSol®

FerSol in Volkskrant

“Meppelse uitvinding maakt ernstig vervuild afvalwater weer kristalhelder”

Onder deze kop vind je Ferr-Tech in de Volkskrant van vandaag. In het artikel vertelt Judith le Fèvre over het ontstaan ​​van de baanbrekende innovatie FerSol®. Verder legt ze uit hoe deze innovatie verschillende bedrijven enorm helpt om hun afvalwater te zuiveren. Als voorbeeld noemt ze een fabriek voor het recyclen van polymeren:

“Meer dan 60 liter chloor, zeep en ontschuimer: dat is hoeveel verschillende wasmiddelen tot voor kort per uur stroomden bij een polymeerrecyclingfabriek in het noorden van het land. Dankzij FerSol® kan de polymeerrecyclagefabriek de kunststoffen nu wassen bij kamertemperatuur, en niet op 80 graden zoals voorheen. Ook zijn de transportkosten lager en is de CO₂-uitstoot verminderd omdat er minder vrachtwagens van leveranciers nodig zijn om bulkcontainers met schoonmaakmiddelen te vervoeren. Bovendien verslijten de machines van de polymeerrecyclingfabriek minder snel omdat er minder schuim komt in de pompen.”

Daarnaast demonstreerde Faezeh Alibabaei, onze Laboratoriumanalist, de kracht van FerSol® aan de Volkskrant:
“In een flits begint de vervuiling in het afvalwater te wervelen als de vlokken in een sneeuwbol. Al snel blijft van het afvalwater een bruinachtige slib op de bodem over, terwijl de rest van het afvalwater ineens glashelder is.”

Pak de Volkskrant bij je dichtstbijzijnde winkel en klap hem open op pagina 19 of lees het artikel online.

Ferr-tech is uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van NL!

Ferr-tech uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van NL!

VOLG ONS

Blijf op de hoogte van onze revolutionaire missie tegen waterschaarste.