polymer recycle plants

een stabiel en duurzaam wasproces

Krijg meer grip op jouw proces met FerSol®

Het wasproces is instabiel en vraagt om veel handelingen

01

Constante aanvoer van verschillende plastics

Het is moeilijk om een stabiel proces te verwezenlijken omdat de samenstelling van de plastic aanvoer voortdurend varieert. 

02

Verschillende soorten chemie en detergenten

De hoeveelheid chemie en detergenten maken het wasproces onnodig complex en vragen om veel handelingen zoals ibc wissels, ontluchting van pompen en laden en lossen. 

03

Geen constante kwaliteit van granulaat

De vele variabelen in het wasproces resulteren in een variabele kwaliteit van het plastic granulaat. 

Dit bereik je met FerSol®

Verminder chemicaliën

FerSol® vervangt traditionele chemie zoals zeep en loog. Ook wordt het gebruik van antifoam sterk gereduceerd. Versimpel het reinigingsproces.

Verbeter de waskwaliteit

De waskwaliteit en het eindproduct verbeteren dankzij de sterk oxiderende werking van FerSol®. Daarnaast wordt de waskwaliteit constanter omdat je minder verschillende middelen gebruikt.

Reduceer handeling

Door de reductie van chemie en detergenten met 86%, zijn er minder handelingen nodig als ibc wissels, ontluchting van pompen en laden en lossen. Daarnaast is FerSol® makkelijker in gebruik.

Verlaag wastemperatuur met 70%*

De krachtige reiniging van FerSol® stelt je in staat om de wastemperatuur met 70% te verlagen. Op deze manier wordt energie bespaard. 

Verhoog groene ambities

Verbeter je groene footprint door water te hergebruiken, de reductie van energieverbruik en transport én door schadelijke chemicaliën te vervangen met FerSol®, een milieuvriendelijk alternatief.

Verbeter de werkomgeving

Door het gebruik van FerSol® reken je af met de vervelende geuren die vrijkomen tijdens het wasproces. Hierdoor wordt de werkomgeving prettiger. Daarnaast is het granulaat ook vrij van geur.

FerSol® in de praktijk

Deze resultaten behaalden we bij een grote Polymer Recycle Plant:

86% Reductie chemicaliën en detergenten

FerSol® heeft de traditionele chemie zoals zeep en loog vervangen. Daarnaast is het gebruik van antifoam gereduceerd met 91%. 

polymer recycle plants wastemperatuur verlaagd

Wastemperatuur verlaagd van 85°C naar 25°C

Dankzij de krachtige reiniging van FerSol® hebben wij de wastemperatuur met 70% verlaagd.  

Optimaliseren waterhergebruik

Het restwater wordt zo schoon dat we in staat zijn om water te hergebruiken in het proces. 

Granulaat vrij van geur

De vervelende geuren die vrijkomen in de werkomgeving tijden het proces zijn sterk verminderd en het granulaat is vrij van geur.

We zijn heel blij met de resultaten die we behalen met FerSol in ons wasproces. We gebruiken fors minder chemie en detergenten en hebben daardoor veel minder handeling. Daarnaast werken we ook nog eens aan onze duurzaamheidsambitie doordat we nu werken met een 100% ‘groene chemie’!

We zijn heel blij met de resultaten die we behalen met FerSol in ons wasproces. We gebruiken fors minder chemie en detergenten en hebben daardoor veel minder handeling. Daarnaast werken we ook nog eens aan onze duurzaamheidsambitie doordat we nu werken met een 100% ‘groene chemie’!

Test FerSol® in jouw wasproces

Ben je benieuwd wat je in jouw situatie kunt bereiken met FerSol®? Ervaar het zelf door het in de praktijk te testen. Wij komen graag langs voor advies over de juiste dosering, gebaseerd op jouw wasproces.

1. Nodig ons uit op locatie

Neem contact op met ons en we plannen een locatiebezoek in. Vervolgens analyseren we jouw proces en welke chemie je gebruikt.

2. Ontvang een advies

We adviseren welke dosering FerSol® nodig is voor het beste resultaat. Op basis hiervan bestel je een kleine hoeveelheid FerSol®.

3. Ontdek de kracht van FerSol®

Tenslotte test je FerSol® eenvoudig in jouw proces. De toepassing van FerSol® vereist geen aanpassingen aan de huidige installatie.