Agrifood en glastuinbouw

jouw water ecosysteem groen en circulair?

Reinig je afvalwater met Ferraat(VI) en je krijgt het voor elkaar.

Kosten onder controle houden én voldoen aan regelgeving kan samengaan

01

Strenge eisen waterkwaliteit

Lozen op het oppervlaktewater is duur vanwege de verontreinigingsheffing op stoffen als fosfaat. 
In de glastuinbouw moet de emissie van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen nagenoeg nul zijn voor 2027.

02

Beperkte mogelijkheden voor hergebruik 

Circulair gebruik van water is moeilijk omdat schadelijke chemicaliën voor waterzuivering lastig te verwijderen zijn. Daarbij komen de pH- en natriumwaarde van het water na verloop van tijd boven schadelijke waarden uit.

03

Oplopende kosten restwaterzuivering

Het zuiveren van afvalwater is duur vanwege energie intensieve handelingen met uv en ozon en de vele lozingen van sludge.

Dit bereik je met Ferraat(VI)

Agrifood sector waterzuivering

Verwijder pesticiden volledig

Ferraat(VI) in combinatie met absorptie technologie zorgt ervoor dat we de pesticides terugbrengen naar nul. We hebben dit gevalideerd op lab schaal en in de praktijk bij een grote gerenommeerde glastuinder.

Reduceer fosfaat met 90% 

Met Ferraat(VI) verwijder je 90% fosfaat uit het restwater. Het vervangt meerdere schadelijke chemicaliën uit het zuiveringsproces. Je gebruikt geen chloor of soda ash en minder salpeterzuur. 

Gebruik water circulair

Door de kracht van Ferraat(VI) wordt restwater grotendeels herbruikbaar. Draag bij aan de circulaire watereconomie en verminder lozingen.

Reduceer energieverbruik

Ferraat(VI) zuivert water efficiënt en vermindert sludge. Het vervangt energie intensieve handelingen met ozon en uv. Bespaar energie van de zuivering tot aan het lozen. 

Waterzuivering

Voldoe aan waterproof 2027

Reinig je water met Ferraat(VI) en elimineer de noodzaak om op oppervlaktewater te lozen. Zo voldoe je aan de ambities van waterproof 2027.

Verbeter werking RO systeem

Door te zuiveren met Ferraat(VI) verleng je de levensduur van Reverse Osmose systemen. De membranen blijven langer schoon waardoor het systeem beter werkt. 

Ferraat(VI) in de praktijk

Een gerenommeerde partij in de glastuinbouw, Agrifood

ATP reductie van 858 RLU naar 55 RLU 

Wij hebben ATP-metingen uitgevoerd na het behandelen van drainwater met Ferraat (VI). De resultaten van de metingen waren erg goed. De afname was substantieel, van 858 RLU naar 55 RLU en kwam ver onder onze streefwaarde van 200 RLU. Daarnaast heeft Ferr-Tech, in combinatie met absorptie technologie, pesticides teruggebracht naar nul!

Test Ferraat(VI) gratis

En ontdek vrijblijvend hoe Ferr-Tech jouw afvalwaterzuivering groen, efficiënt en circulair maakt

Vind de oplossing voor jouw afvalwater en laat het gratis door ons behandelen met Ferraat(VI) in het Ferr-Tech waterlab. Wij onderzoeken met welke verontreinigingen je te maken hebt om te bepalen op welke manier Ferraat(VI) jouw proces verbetert.

Hierdoor krijg je inzicht in hoe Ferraat(VI) jouw waterzuivering groen, efficiënt en circulair maakt. Bovendien kun je ook andere uitdagingen bespreken op het gebied van waterzuivering. We worden graag uitgedaagd!

1. Analyse

Geef ons een sample van je meest vervuilde afvalwater. Wij behandelen het water gratis met Ferraat(VI) en werken toe naar een oplossing. 

2. Voorstel

Op basis van de analyse doen wij een voorstel voor een groen, efficiënt en circulair waterproces.

3. Uitvoering

Tenslotte laten we zien hoe je één van onze Ferraat(VI) producten eenvoudig kunt toepassen in jouw huidige zuiveringssysteem. 

Bekijk onze whitepaper

whitepaper afvalwaterzuivering in de glastuinbouw

Afvalwaterzuivering in de glastuinbouw

De glastuinbouw staat voor een uitdaging. In 2027 moet de emissie van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen nagenoeg nul zijn. Daarbovenop geldt sinds 2018 een zuiveringsplicht: minimaal 95% van de gewasbeschermingsmiddelen moet uit het te lozen water zijn verwijderd, voordat dit geloosd mag worden. Dit betekent dat een circulaire waterkringloop nu relevanter is dan ooit. Hoe krijg je dat op duurzame en economische wijze voor elkaar?