Visverwerkingssector

Optimaliseer jouw Cleaning in place (CIP) proces met FerSol®

Kies voor deze bewezen effectieve groene chemie die jouw CIP proces hygiënischer, efficiënter en duurzamer maakt. 

Traditionele Cleaning in Place (CIP) processen zijn niet optimaal

Hygiënisch schone machines zijn cruciaal voor de kwaliteit en voedselveiligheid van visproducten. Maar traditionele Cleaning in Place (CIP) processen zijn niet volledig effectief in het verwijderen van verontreinigingen in de machine. Bovendien verbruikt het arbeidsintensieve CIP proces veel energie en water. Hier lopen veel visverwerkers tegenaan:

Met FerSol® bereik je de beste resultaten

Deze baanbrekende chemie is 100% milieuvriendelijk. FerSol® heeft zo’n sterke oxidatiekracht, dat het ook op lage temperaturen hygiënisch schoon reinigt. Je bereikt hiermee zelfs betere resultaten dan met schadelijke traditionele chemie zoals bijvoorbeeld chloor.

Icoon listeria

Verbeter ATP resultaten

FerSol® elimineert niet alleen listeria maar ook andere micro-organismen. Door deze bacteriën te oxideren, worden ze geëlimineerd, wat het risico op besmetting en verspreiding wegneemt.

Icoon microverontreiniging

Voorkom verstoppingen

Het krachtige reinigingsvermogen van FerSol® verwijdert effectief organisch materiaal en bacteriële biofilm, waardoor machines en verwerkingsapparatuur schoon blijven. Dit elimineert effectief de kans op verstoppingen.

Icoon chloor

Geen schadelijke chemicaliën

FerSol® vervangt schadelijke traditionele chemie zoals chloor door een 100% milieuvriendelijke chemie. Ook wordt het gebruik van loog en zuur overbodig. Verduurzaam het reinigingsproces.

Icoon arbeid

Minimaliseer arbeid

FerSol® vereenvoudigt het reinigingsproces. Daarnaast raken machines en nozzles niet meer verstopt. Zo leidt de toepassing van FerSol® tot aanzienlijke besparingen in tijd en arbeid.

Icoon milieu

Minder energie- en waterverbruik

FerSol® is zo krachtig, dat het ook op lage temperaturen hygiënisch schoon reinigt. Daarbij zorgt het voor een aanzienlijke reductie van het waterverbruik. Zo worden de CIP processen veel milieuvriendelijker.

Icoon water

Makkelijke toepassing

De toepassing van FerSol® vereist geen aanpassingen aan de huidige systemen en is zeer gemakkelijk toe te passen.

FerSol® in de praktijk

Bond Seafood zag een enorme verbetering in hun CIP-processen

Dankzij FerSol® zijn onze CIP-processen enorm verbeterd. Onze hygiëne is nu uitstekend en we werken ook een stuk efficiënter. Dit komt mede doordat onze machines niet meer verstopt raken. Het is voor ons een echte gamechanger.

Test FerSol® in jouw CIP proces

Wil je zelf ervaren wat FerSol® voor jouw situatie kan betekenen? Test het in de praktijk en ontdek de indrukwekkende resultaten. Wij komen graag langs om het effect van FerSol® te demonstreren.

Vul het formulier in. Wij nemen vervolgens snel contact met je op om een demonstratie in te plannen. We simuleren een reinigingscyclus met FerSol® en tonen aan hoe listeria en andere verontreinigingen effectief zijn verwijderd.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
FerSol duurzame chemie voor industriele afvalwaterzuivering 2 2
De sterkste oxidant ter wereld

Uniek en gepatenteerd productieproces voor FerSol®

FerSol® is Ferraat(VI) in vloeibare vorm. Ferraat(VI) staat al decennia wereldwijd bekend als de sterkste oxidant voor industriële (afval)waterbehandeling en wasprocessen. 

In tegenstelling tot veelgebruikte chemicaliën voor waterzuivering, is Ferraat(VI) milieuvriendelijk. Tot op heden was het niet mogelijk om Ferraat(VI) stabiel en houdbaar te produceren. Met baanbrekend onderzoek van onze oprichters, en inmiddels een uniek en gepatenteerd productieproces, kunnen wij Ferraat(VI) stabiel en houdbaar aanbieden voor industrieel gebruik. Wij zijn als Drentse scaleup wereldwijd de eerste onderneming die hierin geslaagd is.

Wanneer je FerSol® inzet, maak je jouw proces duurzamer, energiezuiniger en ben je in staat om water circulair in te zetten voor jouw industriële proces. Neem deel aan de groene industriële revolutie en reinig groen, efficiënt en circulair met FerSol®.

Bekroond met meerdere innovatie awards:

Ferr-tech is uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van NL!

Ferr-tech uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van NL!

VOLG ONS

Blijf op de hoogte van onze revolutionaire missie tegen waterschaarste.