perskit

INFORMATIE EN DOWNLOADS

Op deze pagina vind je relevantie informatie over Ferr-Tech en hoogwaardige beelden die kosteloos gebruikt mogen worden in persberichten.

210210 FER FerraatVI molecuul zonder gele cirkels 01

Downloads

Beelden

Logo Ferr-Tech

Ferr-Tech beelden

Persberichten

KVK Innovatie Top 100

Ferr-Tech wint de eerste plaats in de KVK Innovatie Top 100 van 2023.

Aqualia Innovation Award

Ferr-Tech wint de Aqualia innovation award voor waterbehandelingsproduct Fersol® (Ferraat(VI) in vloeibare vorm).

BÜFA investeert

Ferr-Tech versnelt groei door investering van Duits chemiebedrijf BÜFA. 

WIS Award

Ferr-Tech wint de WIS 2022 innovation stimulation award voor waterbehandelingsproduct Fersol®.

Parnterschap Vivochem

Vivochem en Ferr-Tech slaan handen ineen om waterzuiveringsprocessen te vergroenen.

CES Innovation Award

Ferr-Tech wint de CES 2022 innovation award voor waterbehandelingsproduct Fersol®.

Over Ferr-Tech

Ferr-Tech ontwikkelt de oplossing voor (afval)waterzuivering: de sterkste oxidant ter wereld, Ferraat(VI), in vloeibare vorm: FerSol®.

Play Video

Onze Why, How en What

WHAT: Ferr-Tech zuivert water

HOW: Door de milieuvriendelijke oxidant Ferraat(VI) te verwerken in drie houdbare producten, FerSol®, FerCa® en FerPo®, waarmee water op een snelle, goedkope en duurzame manier gezuiverd wordt.

WHY: Vanwege onze drive en het geloof dat wij met deze producten de waterzuiveringswereld fundamenteel gaan veranderen.

Uniek en gepatenteerd productieproces voor Ferraat(VI)

Ferraat(VI) staat al decennia wereldwijd bekend als de sterkste oxidant voor industriële (afval)waterbehandeling en wasprocessen. In tegenstelling tot veelgebruikte chemicaliën voor waterzuivering, is Ferraat(VI) milieuvriendelijk.

Tot op heden was het niet mogelijk om Ferraat(VI) stabiel en houdbaar te produceren. Met baanbrekend onderzoek van onze oprichters, en inmiddels een uniek en gepatenteerd productieproces, kunnen wij Ferraat(VI) stabiel en houdbaar aanbieden voor industrieel gebruik. Wij zijn als Drentse scaleup wereldwijd de eerste onderneming die hierin geslaagd is.

Wanneer je Ferraat(VI) inzet voor de zuivering van jouw afvalwater, maak je jouw proces duurzamer, energiezuiniger en ben je in staat om water circulair in te zetten voor je industriële proces. Neem deel aan de groene industriële revolutie en reinig je afvalwater groen, efficiënt en circulair met Ferraat(VI).

Play Video
Play Video about KVK interview Judith le Fèvre Ferr-Tech

KVK interview

Hoe je van een goed idee een succesvol bedrijf maakt

Sina Samimi ontwikkelde tijdens zijn promotieonderzoek een nieuwe manier om de stof Ferraat VI langer houdbaar te maken, zodat het beter toepasbaar is voor afvalwaterzuivering. Een goed idee, maar hoe breng je dat idee zover dat je er een succesvol bedrijf omheen kunt bouwen? Judith Le Fevre legt uit hoe zij dat met Sina en andere mede-eigenaren van Ferr Tech voor elkaar heeft gekregen. 

Ferr-Tech in feiten

Desktop infographic Ferr Tech waterzuivering
Tablet infographic Ferr Tech waterzuivering
Mobiel infographic Ferr Tech waterzuivering

Biografie eigenaren Ferr-Tech

Ferr Tech Team Richard Bruins

Richard Bruins

Richard Bruins, mede-eigenaar en CEO bij Ferr-Tech, is een echte verbinder. Hij stuurt de organisatie op een manier dat een ieder in zijn of haar sterkte kan werken en kan blijven ontwikkelen. Als afgestudeerd Export Manager heeft Richard een duidelijk doel voor ogen: de internationalisering van Ferr-Tech en met FerSol (de vloeibare vorm van Ferraat(VI)) de wereld beter achterlaten. Maar hij verliest nooit de Drentse roots van het bedrijf uit het oog. Richard is gek op cijfers en alles wat hij daarmee kan bereiken. Hij is fanatiek en hiermee enthousiasmeert hij ook de mensen om zich heen. Na lange tijd directeur te zijn geweest van een onderneming in de olie- en gasindustrie is Richard gaan investeren in innovatieve startups en hij werkt dagelijks vanuit zijn motto: ‘work hard, play hard’!

Ferr Tech Team Ludo Tissingh

Ludo Tissingh

Ludo Tissingh, mede-eigenaar en CCO bij Ferr-Tech, denkt als echte rasondernemer altijd vooruit en ziet snel bruikbare kansen. Met zijn uitgebreide, specialistische kennis is hij altijd op zoek naar oplossingen. In elk proces denkt hij altijd als eerste aan de behoefte van de klant. Al ruim 20 jaar is hij ondernemer en hij heeft veel ervaring met het opstarten van verschillende soorten bedrijven, waaronder een bedrijf actief in het reinigen van lucht met geprogrammeerd plasma. Hij werkt met passie aan het in de markt zetten van innovatieve producten en ziet FerSol (de vloeibare vorm van Ferraat(VI)) de wereld over gaan als dé oplossing voor de zuivering van (afval)water. Door zijn passie heeft hij al meerdere succesvolle concepten weten op te schalen naar winstgevende bedrijven in veranderende markten. Ludo is een sociale man en houdt de lijntjes graag kort. Met zijn achtergrond als boerenzoon en opleiding in de voedingsmiddelentechnologie wordt hij erg blij van een bezoek in de zuivelindustrie of agrifood.

Ferr Tech Team Judith le Fevre

Judith le Fèvre

Judith le Fèvre, mede-eigenaar van Ferr-Tech, is een gedreven, innovatieve ondernemer met internationale ambities. Ze is een energieke persoonlijkheid die altijd op zoek is naar kansen en het avontuur. Kansen die binnen Ferr-Tech leiden tot het internationaal vermarkten van FerSol (de vloeibare vorm van Ferraat(VI)). Ze kiest specifiek voor een product met een maatschappelijke waarde. Met haar Master Bedrijfskunde op zak weet Judith het uitgebreide en sterke netwerk van Ferr-Tech uit te bouwen en te onderhouden. Door haar jarenlange ervaring in Public Affairs & Lobby en als zelfstandig interim manager, staat zij haar mannetje! Judith bijt zich vast in strategische processen en ze weet wat er speelt. Ze brengt graag zaken op gang en is een van de drijvende krachten achter het stevig profileren van Ferr-Tech. Ze werkt hard, zet door en laat niet los.

Nieuws

Ferr-tech is uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van NL!

Ferr-tech uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van NL!

VOLG ONS

Blijf op de hoogte van onze revolutionaire missie tegen waterschaarste.