Staal

Radicaal je afvalwaterzuivering verbeteren?

Breng op een groene manier de total cost of ownership omlaag. 

Het is mogelijk om de circulariteit van je afvalwater behandeling te vergroten 

01

Hoge concentratie cyanide

Het afvalwater van de staalindustrie bevat hoge concentraties cyanide. Vrij cyanide is schadelijk voor het milieu wanneer de concentratie te hoog wordt. 

02

Hoge transportkosten sludge afvoer

Na zuivering van het restwater vindt veel transport van sludge plaats. Een vermindering van deze transporten is noodzakelijk voor kostenefficiëntie en een groenere footprint. 

03

Maatschappelijke druk om te vergroenen

Een hoog waterverbruik, de hoeveelheid energie die het kost om het te zuiveren en de bijbehorende sludge transporten maken het niet makkelijk om je proces te vergroenen.

Dit bereik je met Ferraat(VI)

Witte iconen FT 10

Verhoog groene ambities

Verbeter je groene footprint door energieverbruik en transport te reduceren, circulaire inzet van koelwater en hergebruik van sludge voor bemesting. 

Witte iconen FT 02

Gebruik water circulair

Door verwijdering van o.a. cyanide, ammonia en COD wordt restwater grotendeels herbruikbaar. Draag bij aan de circulaire watereconomie en verminder sludge transport.

Witte iconen FT 05

Reduceer sludge met 80%*

Met Ferraat(VI) blijft er minder en compacte sludge over. Het is de sterkste oxidant ter wereld en bindt de deeltjes van het restproduct beter aan elkaar.

*Resultaat is bereikt in DRI fabriek

Witte iconen FT 03

Reduceer energieverbruik

Ferraat(VI) zuivert water efficiënt en vermindert sludge. Het vervangt energie intensieve handelingen met UV en Ozon. Bespaar energie van de zuivering tot aan het lozen. 

Witte iconen FT 06

Verbeter werking RO systeem

Door te zuiveren met Ferraat(VI) verleng je de levensduur van Reverse Osmose systemen. De membranen blijven langer schoon waardoor het systeem beter werkt. 

Witte iconen FT 01

Verminder chemicaliën

Ferraat(VI) vervangt schadelijke chemicaliën als chloor, metabisulfiet, soda, ferriet en kalkverzachting. Versimpel je zuiveringsproces. 

Test FerSol®

En ontdek hoe FerSol®  jouw afvalwaterzuivering groen, efficiënt en circulair maakt

Vind de oplossing voor jouw afvalwater en laat het door ons behandelen met FerSol® -Ferraat(VI) in vloeibare vorm- in het Ferr-Tech waterlab. Wij onderzoeken met welke verontreinigingen je te maken hebt om te bepalen op welke manier FerSol® jouw proces verbetert.

Hierdoor krijg je inzicht in hoe FerSol® jouw waterzuivering groen, efficiënt en circulair maakt. Bovendien kun je ook andere uitdagingen bespreken op het gebied van waterzuivering. We worden graag uitgedaagd!

Testlab

1. Deel sample afvalwater

Geef ons een sample van je meest vervuilde afvalwater. Wij behandelen het water met FerSol® en werken toe naar een oplossing. 

2. Ontvang een voorstel

Op basis van de analyse doen wij een voorstel voor een groen, efficiënt en circulair waterproces.

3. Eenvoudige implementatie

Tenslotte laten we zien hoe je FerSol® eenvoudig kunt toepassen in jouw huidige zuiveringssysteem. 

Ferr-tech is uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van NL!

Ferr-tech uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van NL!

VOLG ONS

Blijf op de hoogte van onze revolutionaire missie tegen waterschaarste.