Ferr-tech sluit aan bij WTN

Nieuwe technieken of ideeën testen op gebied van water. Daar gaat het om in het Water Test Netwerk. Waterschap Vallei en Veluwe biedt vanaf juni 2019 met name MKB-ondernemers een testlocatie in de praktijk aan.

 

Van idee naar praktijk

Ondernemers zoeken ondersteuning bij de doorontwikkeling en het in de markt zetten van hun innovatieve processen of technologieën voor de watersector. Om dit beter mogelijk te maken, biedt waterschap Vallei en Veluwe, in samenwerking met de Cleantech Regio, een testlocatie aan om testen uit te voeren op het gebied van rioolwaterzuivering, biogas en hergebruik van grondstoffen uit rioolwater. In onderlinge afstemming zijn er ook ander gewenste waterstromen voor onderzoek mogelijk.

 

Testlocatie in Apeldoorn

Op de rioolwaterzuivering in Apeldoorn aan de Stadhoudersmolenweg 40, is een gebouw beschikbaar dat wordt ingericht als permanente testlocatie. Ondernemers hebben zo de kans om op een grotere schaal dan in een laboratorium mogelijk is, testen in een praktijkomgeving uit te voeren. Dit is een noodzakelijke tussenstap om op te schalen van idee naar toepassing van een technologie in de praktijk. De locatie is medio juni klaar.

 

Meerdere testlocaties in Europa

De testlocatie maakt onderdeel uit van het Europese Interreg Water Test Network. Dit is een nieuw netwerk van testfaciliteiten waar ondernemers terecht kunnen. Het waterschap participeert in het Water Test Network met een pilot-ruimte op de rioolwaterzuivering in Apeldoorn.
Het doel is om hen te helpen producten sneller te ontwikkelen en succesvol in de markt te zetten. Deelnemende bedrijven kunnen vanuit het netwerk een voucher ontvangen die ze kunnen besteden aan diensten. Denk hierbij aan onderzoek, huur van apparatuur, locatie, analyse of ondersteuning bij business development in samenwerking met de Cleantech Regio.

Ferr-tech is uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van NL!

Ferr-tech uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van NL!

VOLG ONS

Blijf op de hoogte van onze revolutionaire missie tegen waterschaarste.