Waterbehandeling bedrijf Ferr-Tech: groene chemie voor afvalwater.

Als waterbehandeling bedrijf staan wij vol vertrouwen achter de overtuiging dat waterzuivering groener en kosten-efficiënter kan. Met onze krachtige groene chemie, FerSol®, gaan we moeiteloos de uitdagingen van jouw waterbehandeling aan.

210210 FER FerraatVI molecuul 1 1

Zeg vaarwel tegen deze uitdagingen

Confronteert jouw bedrijf zich met een van deze uitdagingen op het gebied van waterbehandeling? Met FerSol® zijn deze binnenkort verleden tijd.

Witte iconen FT 09

Hoge kosten

Waterbehandeling zorgt voor aanzienlijke kosten door complexe procedures en energie-intensieve stappen. In een tijd waarin de lozingskosten voor afvalwater en sludge toenemen, biedt FerSol® een doeltreffende oplossing. FerSol® minimaliseert de hoeveelheid afvalwater en sludge, en vervangt energie-intensieve processen met UV en ozon. Bovendien vereenvoudigt het doorgaans meerdere stappen in jouw waterbehandelingsproces, wat je nóg meer kosten bespaart.

210210 FER Iconen Ferr Tech werkbestand prp schadelijke stoffen

Naleving van regelgeving

Hoge concentraties stoffen zoals fosfaten, COD en zware metalen maken het moeilijk om afvalwater te lozen in oppervlaktewater. Strikte milieunormen verhogen de kosten voor het afvoeren van restwater aanzienlijk. Met de kracht van FerSol wordt restwater vaak aanzienlijk herbruikbaar, en worden schadelijke stoffen die de lozing op oppervlaktewater belemmeren, verwijderd.
Witte iconen FT 10

Duurzaamheidsdoelstellingen

Een aanzienlijk waterverbruik, energie-intensieve behandelingen en hoge energiekosten voor het afvoeren van restwater maken het uitdagend om je processen duurzamer te maken. Met FerSol verklein je je ecologische voetafdruk door energieverbruik en transport te minimaliseren, proceswater circulair in te zetten en schadelijke chemicaliën te vervangen door FerSol, het milieuvriendelijke alternatief.

210210 FER Iconen Ferr Tech Efficientie 1

Complexiteit van bestaande processen

Bij waterbehandeling worden vaak verschillende chemicaliën gebruikt met één specifieke functie. Maar met FerSol zetten we die benadering op zijn kop. We bereiken vaak dezelfde resultaten in één eenvoudige stap, wat niet alleen energie en kosten bespaart, maar ook je zuiveringsproces vereenvoudigt.

Witte iconen FT 02

Hergebruik van water

Waterhergebruik is van essentieel belang, maar wordt bemoeilijkt door de aanwezigheid van schadelijke chemicaliën. Met de kracht van FerSol in je waterbehandeling wordt restwater aanzienlijk geschikt gemaakt voor hergebruik. Als vooraanstaand waterzuivering bedrijf spelen wij hier een leidende rol in. 

De sterkste oxidant ter wereld

Wat is FerSol precies?

FerSol® is Sodium of Kalium Ferraat(VI) in een stabiele en vloeibare vorm. Wanneer je FerSol® inzet voor de zuivering van jouw afvalwater, maak je jouw proces duurzamer, energiezuiniger en ben je in staat om water circulair in te zetten voor je industriële proces. In tegenstelling tot veelgebruikte chemicaliën voor waterzuivering, is FerSol® milieuvriendelijk. FerSol® is direct toe te passen op vervuild water. Vanwege dit gebruiksgemak is dit het meest verkochte Ferraat(VI) product van ons waterbehandeling bedrijf.

Waarom is het zo innovatief?

Ferraat(VI) staat al decennia wereldwijd bekend als de sterkste oxidant voor waterbehandeling van (industrieel) afvalwater. Tot op heden was het niet mogelijk om Ferraat(VI) stabiel en houdbaar te produceren. Dit maakte het ongeschikt voor industriële toepassing op grote schaal. Wij zijn als Nederlands waterbehandeling bedrijf wereldwijd de eerste onderneming die hierin geslaagd is.

FerSol is bekroond met toonaangevende awards

Waterbehandeling met FerSol heeft al vele bedrijven in staat gesteld om hun proces te verduurzamen. Niet alleen gebruiken zij nu minder energie, maar ook minder schadelijke chemicaliën. Maar waar wij vooral trots op zijn: onze chemie stelt bedrijven in staat om na waterbehandeling hun water grotendeels te hergebruiken. Dit draagt bij aan een van de bepalende uitdagingen van de 21e eeuw: het voorkomen van waterschaarste. Mede dankzij deze grote impact heeft FerSol toonaangevende innovatie awards gewonnen, zoals de CES 2022 Innovation Award en de WEX Global award 2023.

Is FerSol® dé oplossing voor jouw afvalwaterzuivering?

Bij tal van organisaties hebben we al bewezen dat FerSol® een krachtige oplossing is voor het zuiveren van industrieel afvalwater. En nu zijn we er klaar voor om jou te laten zien wat FerSol® voor jouw afvalwater kan betekenen. Hoe? Door een monster van jouw ongezuiverde afvalwater te behandelen in ons geavanceerde waterlab. Dit is hoe het werkt:

Testlab voor afvalwaterzuivering

1. Deel sample afvalwater

Deel een monster van je onbehandelde afvalwater met ons. We behandelen het afvalwater met FerSol® om de beste resultaten te behalen en streven we naar optimaal hergebruik van jouw water.

2. Ontvang een voorstel

Op basis van onze analyse krijg je een voorstel voor een groen, efficiënt en circulair waterzuiveringsproces dat perfect bij jouw afvalwater past.

3. Eenvoudige implementatie

Tot slot laten we zien hoe je FerSol® naadloos kunt integreren in jouw bestaande afvalwaterzuiveringssystemen. Met FerSol® wordt waterbehandeling toegankelijker en eenvoudiger.

Vul jouw gegevens in en test FerSol® op jouw afvalwater

En ontdek hoe jij jouw afvalwater, groener, efficiënter en circulair kunt reinigen 
 
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat gebeurt er wanneer je het formulier verstuurt?

01

Je kunt binnen 24 uur een reactie verwachten. Wij vragen onder andere naar de samenstelling van het afvalwater en welke verontreiniging je uit het water wilt zuiveren.

02

Vervolgens vragen we je om een sample van je meest vervuilde afvalwater op te sturen van zon 20 liter. Dit afvalwater behandelen wij in ons waterlab met FerSol® en we gaan proberen om jouw doel te behalen.

03

Ten slotte sturen wij de sample na de waterzuivering met FerSol® weer terug. In overleg kunnen we het ook naar een extern lab sturen, zodat je het resultaat zelf kunt laten analyseren. Ben je overtuigd? Dan gaan we in gesprek over de volgende stappen.

De kleine letters

Wanneer je een test bij ons aanvraagt zit je nergens aan vast. Je ontdekt simpelweg hoe wij jouw waterzuiveringsproces kunnen versimpelen door het zo groen, efficiënt en cirulair mogelijk te maken. We zijn het gewend om met organisaties te werken die hun concurrentie positie niet graag prijs geven en daarom behandelen we jouw informatie strikt vertrouwelijk. 

Ferr-tech is uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van NL!

Ferr-tech uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van NL!

VOLG ONS

Blijf op de hoogte van onze revolutionaire missie tegen waterschaarste.