Vivochem and Ferr-Tech official partners

Ferr Tech en Vivochem tekenen partnerschap voor distributie waterzuiveringschemie

Vivochem en Ferr-Tech slaan handen ineen om waterzuiveringsprocessen te vergroenen


ALMELO – Op maandag 31 januari 2022 hebben Ronald IJzer, Managing Director bij ViVoChem B.V. en Richard Bruins, Co-owner en CEO bij Ferr-Tech uit Meppel, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Na de ondertekening is ViVoChem ‘preferred’ distributiepartner van de meest krachtige en milieuvriendelijke oxidant FerSol (Ferraat(VI) in vloeibare vorm). Door de samenwerking zijn beide bedrijven in staat om hun slagkracht te vergroten. We spraken hierover met Daniel Ramirez Bochard, Sales Representative BeNeLux bij ViVoChem en Judith le Fèvre, Co-owner en CMO bij Ferr-Tech.

Maatschappelijk probleem wordt aangepakt met FerSol

Tot op heden was het niet mogelijk om Ferraat(VI) stabiel en houdbaar te produceren. Ferr-Tech is  de eerste onderneming die hierin geslaagd is. Ferraat(VI) maakt restwater zo puur dat een groot deel hergebruikt kan worden in het productieproces. De voordelen voor de gebruiker zijn: het hergebruiken van water, dalende kosten voor het lozen omdat het water schoner wordt geloosd, vervanging van grote hoeveelheden schadelijke chemicaliën en energiebesparing; er kan namelijk met lagere temperaturen worden gereinigd. Dit alles resulteert in het toepassen van een groener product. De ambities van ViVoChem zijn ook gericht op het verduurzamen van industriële processen en het inzetten van groene chemie. Door te investeren in FerSol en in de samenwerking met Ferr-Tech kunnen zij het product onder de aandacht brengen bij potentiële en reeds bestaande klanten die baat zullen hebben bij het gebruiken van FerSol.

Impact maken door juiste match

Het thema duurzaamheid staat bij beide partijen hoog op de agenda. Het is één van de pijlers waar de samenwerking op gebouwd is. De reeds bestaande en fijne samenwerking was na meerdere gesprekken met diverse partijen doorslaggevend voor het officieel aangaan van deze overeenkomst. Judith le Fèvre: “Wij willen alleen producent zijn van FerSol, dus waren wij op zoek naar een distributiepartner die duurzaamheid én groene chemie ook belangrijk vindt. Na een aantal gesprekken bleek dat dit ook past bij het unieke en onderscheidende DNA van ViVoChem. Zij zijn een zeer waardevolle distributiepartner met een eigen salesapparaat”. 

Ferr Tech en Vivochem tekenen partnerschap voor distributie FerSol

Win-win situatie door samenwerking

Met de samenwerking wordt de ‘time to market’ enorm versneld. Ferr-Tech kan zich volledig richten op de productie van FerSol en R&D rondom de toepassingen van Ferraat(VI) en ViVoChem draagt zorg voor de opslag en het transport. Zo ontstaan er nieuwe groeimogelijkheden voor beide bedrijven en kunnen (inter)nationale klanten nog beter worden bediend. ViVoChem heeft met FerSol een exclusief en groen product toegevoegd aan haar bestaande assortiment. Vanuit het goed geoutilleerde warehouse van ViVoChem kunnen zij vanuit voorraad al binnen twee à drie dagen bij de klanten leveren. Ze voldoen aan alle strenge wet- en regelgeving omtrent de opslag en het transport van chemie.

Eerste levering een feit

Dat de samenwerking kan leiden tot synergie is al gebleken. ViVoChem profileert zich als ambassadeur van FerSol en levert inmiddels al aan de markt. Zo heeft Ferr-Tech bijvoorbeeld tijdens de opstartfase zelf opslag en gekoeld transport geregeld, maar heeft ViVoChem de levering aan de VS vrij snel overgenomen. “We zien dat de interesse voor verduurzaming van industriële processen en de urgentie voor het gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën toeneemt. Met het vermarkten van FerSol leveren wij een positieve bijdrage aan het milieu en kunnen wij tegemoet komen aan de behoefte van onze klanten en onze eigen duurzaamheidsambities waarmaken”, deelt Daniel Ramirez Bochard. De samenwerking levert alleen maar groene voordelen op!

Over Ferr-Tech

Ferr-Tech is wereldwijd marktleider op het gebied van Ferraat(VI)-toepassingen voor industriële (afval)waterzuivering. Door een gepatenteerd proces maakt Ferr-Tech het gebruik van Ferraat(VI) producten beschikbaar voor de (afval)waterindustrie. Vanuit het hoofdkantoor in Meppel runt Ferr-Tech het waterlab en verzorgen zij hoogwaardige watertesten, experimenten en analyses voor klanten. Voor meer informatie over Ferr-Tech kunt u terecht op ferr-tech.com. Volg ons via LinkedIn, Instagram en/of Facebook

Over ViVoChem

ViVochem is een groothandel en distributeur van chemicaliën. Vanuit het moderne magazijn in Almelo levert ViVochem producten aan bedrijven over de hele wereld. Omdat voldaan wordt aan de strengste veiligheidseisen, kan ViVochem chemische producten opslaan voor bedrijven die daar zelf geen faciliteiten voor hebben. Momenteel beschikt ViVochem over een capaciteit van 9.000 palletplaatsen, maar na het nieuwbouwproject in 2022 zal dit uitgebreid worden naar maar liefst 20.000 palletplaatsen.

ViVochem zet zich voortdurend in voor het welzijn van mens en milieu. De samenwerking met Ferr-Tech en het winnen van de titel ‘Fitste bedrijf van Twente 2020’ zijn daar mooie voorbeelden van.

Voor meer informatie over ViVoChem kunt u terecht op www.vivochem.nl.

Noot voor de redactie: voor meer informatie over Ferr-Tech kunt u contact opnemen met Judith le Fèvre van Ferr-Tech via +31 6 21 81 50 14 of judith.lefevre@ferr-tech.com. Voor meer informatie over ViVoChem kunt u contact opnemen met Daniel Ramirez Bochard via +31 546 577 607 of d.ramirez@vivochem.nl.

Ferr-tech is uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf van NL!

Ferr-tech uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van NL!

VOLG ONS

Blijf op de hoogte van onze revolutionaire missie tegen waterschaarste.